Wat is toegangscontrole?

Toegangscontrole is bijna letterlijk het controleren en beheren van de toegang tot uw pand of een specifiek gedeelte van uw pand en is een essentieel onderdeel van het beveiligingsconcept. In plaats van de oude slot en sleutel methode, wordt uw pand elektronisch beveiligd d.m.v. een toegangscontrolesysteem, met speciale elektronische sleutels (tags of pasjes) en kaartlezers in plaats van de gewone mechanische sloten en sleutels. U bepaald wie, waar en wanneer toegang heeft tot en binnen uw gebouw.

Dit geeft een aantal belangrijke voordelen.

*      Eenvoudig en handig in gebruik.
*      Economisch
*      Moderne uitstraling en veilig
*      Volledige controle
*      Flexibele beveiliging
*      Mogelijkheden tot automatisering

Grote bossen sleutels vormen geen uitzondering voor de toegang van gebouwen, maar stelt u zich voor hoeveel sloten, cilinders en sleutels er vervangen moeten worden als iemand zo’n sleutelbos verliest. De kosten kunnen zeer hoog oplopen en tijdrovend zijn. Met een toegangscontrolesysteem ontvangt elk personeelslid of bezoeker een speciale sleutel ( een pasje of tag) welke toegang geeft tot die ruimtes die nodig zijn. De persoon hoeft alleen deze pas bij de kaartlezer te houden en de toegang wordt verleent, afhankelijk van welke deuren zijn toegewezen. Bij verlies van de pas, kan deze gedeactiveerd worden en hoeven niet alle sloten te worden vervangen. Hierdoor bent u altijd verzekerd dat uw gebouw beveiligd is.

Toegangscontrole hoeft niet ingewikkeld te zijn, afhankelijk van de hoeveelheid gebruikers, grootte van het bedrijf en de wensen van de klant.

Het implementeren van een toegangscontrolesysteem is een proces en maatwerk waarbij wij u kunnen begeleiden.

 

Meer dan anti inbraak.

Het toegangscontrole systeem beschermt niet alleen tegen stelen van goederen, maar zorgt ook voor de veiligheid van uw werknemers en beschermt de systemen welke belangrijk zijn voor de dagelijkse gang van zaken. Het draagt dus bij aan de continuïteit van uw bedrijf.

Ook kan d.m.v. een koppeling met het brandmeldsysteem de veiligheid van uw medewerkers worden verhoogd. Deuren sluiten wanneer het brandalarm gaat, maar moeten open kunnen wanneer dit onderdeel is van een vluchtweg. Het toegangscontrole systeem kan dit regelen.

Tevens kan een rapport worden uitgedraaid, wie er op het moment van het brandalarm in het pand aanwezig was en of er nog vermiste personen zijn. Hierdoor kan de brandweer accuraat kan handelen.

 

Centrale en volledige controle.

Het toegangscontrole systeem kan centraal vanaf één locatie worden beheerd en geprogrammeerd vanachter uw bureau. U heeft niet alleen volledige controle over wie, waar en wanneer toegang heeft tot een ruimte, maar u heeft ook overzicht over wie in het pand aanwezig is, waar een deur open of dicht is en wanneer een deur geforceerd is. Ook is door middel van rapportages terug te kijken welke alarmen of activiteiten er hebben plaatsgevonden. Hierdoor is de beveiliging van uw gebouw verbeterd en kunt u precies zien waar en wanneer zich een voorval heeft voorgedaan.

Alarmen kunnen via mail of SMS worden ontvangen en door middel van verificatie via de PC/laptop worden gecontroleerd zodat valse alarmen worden gefilterd. Hierdoor hoeft men niet onnodig in nachtelijke of weekend uren naar het bedrijf te reizen, of de politie te waarschuwen.

Bij aanschaf van een “badgeprinter” kunt u zelfs uw eigen ID-kaart ontwerpen, zodat bijv. eigen personeel of bezoekers duidelijk herkenbaar zijn in uw pand of bedrijventerrein.